Söö kodus kõht täis ja kilod kaovad

Sarah Jessica Parker (43) on suurepärases vormis Ameerika filmitäht, kes on endale kuulsust kogunud seriaali ja filmiga „Seks ja linn“.

Kuidas on Sarah saavutanud oma kadestamisväärse figuuri, mis lubab tal kanda stiilseid ja seksikaid riideid? Kõrvaltvaatajatele tundub see hämmastavana, sest samal ajal peab naine hoidma tasakaalus oma pereelu ja näitlejakarjääri.

Sarah sööb väikeste portsjonite kaupa ja jätab tihti osa oma toidust taldrikule, et vähendada ülesöömise ohtu. Enamik inimesi alahindab oma ühe toiduportsjoni suurust ja seepärast söövad kõvasti rohkem, kui nad peaksid seda tegelikult tegema. Üks trikk on oma tavalisest väiksemast taldrikust söömine, mis paneb aju arvama, et einestaja võtab toitu tavalisest rohkem. Ekspertide sõnul on toiduportsjonite vähendamine hea moodus oma päevase kaloraaži vähendamiseks.

Üks Parkeri dieedi saladusi peitub palju jala ringi liikumises. Auto või takso võtmise asemel teeb ta trenni ja liigub kõikvõimalikesse kohtadesse jala. Lifti asemel kasutab naine treppi, sest see kulutab liftinupu vajutamisega võrreldes kõvasti rohkem kaloreid. Võta filmistaarist eeskuju ja lisa oma päevaplaani ootamatuid treeninguid! Kiirkõnd poodi, trepist üles-alla jooksmine või lühike aeroobikasessioon enne õhtusööki teevad ainult head. Uuringud on näidanud, et 10-minutilised jõupingutused võivad olla isegi suurema mõjuga, kui 30-40 minutit kestvad treeningud. Nimelt panevad lühemad ja intensiivsemad harjutused ainevahetuse tööle veelgi suurema koormusega.

Staar on peale tihedate lühipingutuste ka innukas jooksja ning paneb oma lihased tööle eratreeneri käe all 3-4 korda nädalas. Trennis teeb ta tavaliselt aeroobseid harjutusi pool tundi. Oma treeningplaani on Sarah mahutanud ka jooga ja pilatese, mis aitavad lisaks keha vormimisele ka hingel puhata.

Sarah’ 5 dieedinippi

1. Ära mitte kunagi lahku kodunt tühja kõhjuga! Söö midagi tervislikku ja kõhtu täitvat enne kui kuhugi lähed. See aitab sul vältida nende leiva-saia korvikeste kallale minekut, mida restoranis söögi kõrvale tuuakse.

2. Söö piisavalt valku! Kõigepealt täida end valgurikaste toitudega, seejärel söö ära köögiviljad ning süsivesikud tasub jätta kõige viimaseks.

3. Jälgi lisandeid! Süsivesikurikkaid lisandeid nagu majonees, jahukastmed ja muu sarnase võib asendada uue toiduportsjoniga. Näiteks jätta välja juustukaste ning ühe steigi asemel süüa kaks tükki.

4. Mõtle roheliselt! Söö kindlasti piisavalt köögivilju. Enne välja minekut söö salateid või aurutatud köögivilju. Väldi ebatervislikke garneeringuid.

5. Eemalda üleliigsed süsivesikud! Ära söö oma põhitoidu kõrvale süsivesikurikkaid tooteid nagu leib ja sai. Asenda need köögiviljadega ja pärast sööki võid end premeerida klaasikese veini või tõeliselt väikese magustoiduga.

Sarah’ kolme päeva menüü

Naiste imetlusobjekti staatust nautiv Sarah Jessica Parker peab oma kogemustele toetudes parimaks toitumiskavaks tsoonidieeti, mis lubab tal süüa erinevaid ihaldusväärseid toite.

Tsoonidieet põhineb teoorial, mis väidab üleliigse insuliini koguse (hormoon, mis aitab kontrollida inimese veresuhkru taset) ülekaalu peamiseks põhjustajaks olevat. Veresuhkru taset reguleerides toidu abil võime me oma insuliini hoida kindlas „tsoonis“. Sel juhul põletab keha rasva palju efektiivsemalt ning me kaotame rohkem kaalu. Veresuhkru taseme kontrolli all hoidmises peab inimene saama süsivesikuid, valku ja rasvu kindlas tasakaalus. Dieedi järgija peab esmalt põhjalikult süvenema tõdedesse, mis aitavad väidetavalt kaalu langetada ja samal ajal ka hästi süüa.

Esimene päev

Hommikusöök

Munavalge ja spargli omlett küpsetatud oliiviõlis

Kaerahelbepudru

Kausitäis maasikaid

Lõunasöök

Küpsetatud kanarind

Segasalat rohelise salati, kurgi ja tomatiga

Pirnilõigud

Õhtusöök

Apelsinimahlas keedetud lõhe

Pruunistatud kabatšokk ja patisson

Kausitäis mustikaid

Teine päev

Hommikusöök

Prantsuse röstsai leiva (madala kalorsusega) ja munavalgetega, üle valatud light-siirupiga

Peekon (kalkunist)

Apelsin

Lõunasöök

Pita-tasku (sink, light-juust, sinep, seller ja tomat)

Segasalat spinati, lehtsalati, kurgi, tomati ja brokkoliga

Õhtusöök

Baklažaan parmesaniga

Segasalat beebispinati, maasikate ja mustikatega (salatikastmeks oliiviõli ja punase veini äädikas

Kolmas päev

Hommikusöök

Tortilla sisse mähitud tükeldatud munavalge, kalkuni taine liha ja juust

Kausitäis mustikaid

Lõunasöök

Kana-fajita

Avokaado ja kodujuustu salat

Õhtusöök

Vokk-roog krevettide, herneste, ubade ja vesipähkliga

Maasikad kodujuustuga

Vahepalad

Puding (ilma lisanditega, piiratud kalorisisaldusega)

Kanasalat

Peotäis pähkleid

Puuviljad

Naturaalsed smuutid

Ilmunud ajakirjas Tervis Pluss. Foto: topnews.in

No comments:

Post a Comment